8 ondernemers geselecteerd voor één jaar gratis acceleratie via Start it Fashion & Creative

Selectie_StartitFashionCreative_1600x900.jpg

Antwerpen, 26 oktober 2022 - Dit najaar riep stad Antwerpen samen met Start it Accelerate | @KBC startende modeondernemers en designers op om nieuwe businessideeën of schaalbare businessmodellen in te dienen. Deze projecten maakten kans op gratis één jaar acceleratie via het programma Start it Fashion & Creative.

De stad wil nieuwe businessideeën in mode en design accelereren

Het acceleratietraject werd uitgewerkt door Start it Accelerate | @KBC en wordt financieel ondersteund door de stad. 8 start-ups uit de Antwerpse creatieve sector, duurzame mode of fashion tech werden geselecteerd uit de 44 inzendingen. Deze acht krijgen één jaar lang gratis mentorship, workshops en netwerkmomenten aangeboden om de product market fit en de go-to-market-strategie in versnelling te valideren. De eerste 3 maanden wordt het algemene acceleratieprogramma gevolgd. Daarna worden de start-ups begeleid door experten uit de modesector. 

8 innovatieve projecten die in dit traject instappen

SAM sensory & more ontwikkelt prikkelvrije kleding en accessoires 

De start-up van An Luyten ontwerpt prikkelvrije kleding en accessoires voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen, maar ook prikkelende kledij voor diegene die prikkels zoekt.

Okret, een platform voor fashion resale

Okret is een platform waar modemerken de transitie kunnen maken naar circulaire economie. Sara Kovic werkt een integrale fashion resale uit; bijhorende diensten als logistiek, branding of sales kunnen naar keuze worden ingezet.

Bold women maakt hoofddeksels voor vrouwen zonder haar

Bold women is een project van Maïté Spaenjers die modebewuste hoofdeksels wil aanbieden aan vrouwen die door een ziekte als kanker of alopecia kaal geworden zijn.

Newds brengt lingerie voor vrouwen met een donkere huidskeur

Newds is het project van Debora Nijs die als echte starter lingerie wil ontwerpen voor vrouwen met een donkere huidskleur.

Series of Aesthetic Manufacturing ontwikkelt moduleerbare accessoires

Van tas naar riem, van riem naar armband… Met Series of Aesthetic Manufacturing wil Eline De Rop een productlijn uitwerken van moduleerbare en multifunctionele accessoires. 

SCIMM verzamelt data om kledingmaat en lichaamsvorm beter op elkaar af te stemmen

De algemeen gekende kledingmaten zijn verouderd en sluiten niet meer aan bij de huidige lichaamsvormen. Dat willen Magali Geerts en Tessa Wardenburg aanpakken door een groot AI-ondersteund dataverwerkingsplatform voor lichaamsvormen en kledijmaten te ontwikkelen waarmee ze voor elk individu een persoonlijk matenpaspoort kunnen genereren. Het SCIMM ID-paspoort bevat de lichaamsgegevens van een persoon in een beveiligde omgeving. Hiermee kunnen consumenten passende aankopen doen omdat ze hun eigen correcte lichaamsmaten bij de hand hebben.

Mutani brengt digitale mode

Mutani van Shayli Harrison brengt fashion designers samen met digitale ontwerpers en ontwikkelaars. Zij produceren digitale avant-garde mode voor games en virtuele omgevingen.

Ngaire Takano wil overschotten verwerken tot wol

Ngaire Takano wil een duurzame wolfabriek opzetten met zo min mogelijk water- en energieverbruik. Zij focust hierbij op bewustwording en buy-in van boeren, het uitzoeken van de juiste verkoopkanalen en research en development voor optimalisatie van duurzaamheid.

Antwerpen, laboratory of fashion

‘Antwerpse mode’ past allesbehalve in een hokje en dat trekt internationaal de aandacht. Dit dwarse en vaak eigenzinnige verbindt Antwerpse modeondernemers. Zij zorgen samen voor vernieuwing, verandering en groei en zo is de stad, meer dan ooit, een experimentele incubator voor mode.

Stad Antwerpen wil dat de mode-ondernemers in dit laboratorium ook in de toekomst hun hoofdrol blijven spelen en focust daarom, samen met de ondernemers, op duurzaamheid, lokale productie, fashion tech, digitalisering en retailconcepten.

Start it Fashion & Creative werd opgestart binnen deze visie.


Anne-Sophie Jonkers

Anne-Sophie Jonkers

Press contact, Start it @KBC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com