Antwerpen en Start it @KBC lanceren nieuwe accelerator voor modestartups en creatieve startups

startit_jul_pitchday_applynow_antwerp1_mail.jpg

Antwerpen, 8 juli 2022 - Antwerpen krijgt met Start it Fashion & Creative een gloednieuwe accelerator die zich specifiek richt op modestartups en creatieve startups. Start it @KBC, het grootste startup netwerk van het land, bundelt daarvoor de krachten met stad Antwerpen. Vanuit innovatiehotspot The Beacon biedt Start it Fashion & Creative een acceleratieprogramma aan dat nog meer afgestemd is op de noden van mode- en creatieve startups.

Antwerpen is een naam die wereldwijd klinkt als een klok in de modewereld en de creatieve industrie. De stad oefent dan ook een speciale aantrekkingskracht uit op creatieve ondernemers, merkt ook Start it @KBC.

“We zien al een paar jaar een toename van startups die actief zijn in de creatieve sector, duurzame mode of fashion tech”, zegt oprichter/CEO Lode Uytterschaut. “Onze ervaring leert dat deze sector nog een hele weg af te leggen heeft als het gaat om de ontwikkeling van duurzame businessmodellen. Dankzij de samenwerking met modestad Antwerpen kunnen we de begeleiding in het ondernemerschap voor creatieve en modegerichte startups naar een niveau hoger tillen. Zo stomen we deze ondernemers klaar voor het competitieve landschap waarin ze zich zullen begeven.”@KBC
Antwerps schepen voor economie en innovatie Erica Caluwaerts: “Vorig jaar werkte stad Antwerpen een nieuwe modevisie uit met als horizon 2030. Daaruit volgen acties om de de internationale positie van Antwerpen als modestad te behouden en te versterken, want naast de Antwerpse modeontwerpers die hun reputatie verder uitbouwen, is er heel wat jong talent dat hoge ogen gooit ​ in de internationale modewereld. Hun baanbrekende creativiteit moet ook terug te vinden zijn in hun bedrijfsmodellen. Daarom ondersteunen we het ondernemerschap in deze sector en werken we samen met partners zoals Start it @KBC en Flanders DC, die inzetten op initiatieven met partners die vanuit hun specifieke businesskennis de modeondernemer op maat begeleiden bij starten, vestigen en het vinden van kapitaal of specifieke businesscoaching aanbieden."

Ervaren coaches en mentoren, workshops op maat

Start it Fashion & Creative is een aanvulling op het bestaande acceleratieprogramma van Start it @KBC, maar gaat nog meer in de diepte en is afgestemd op de specifieke noden van mode- en creatieve startups. Ze kunnen rekenen op gemiddeld 43 uur persoonlijke coaching, gespreid over één jaar (16 uur extra bovenop het standaard aanbod van Start it @KBC). De coaches en mentoren zijn creatieve (mode-)ondernemers die het klappen van de zweep kennen, zoals Inge Wouters (winnaar Comeos Innovation Award in 2019, Belofte van het jaar Markant,...), Prof. Ysabel Nauwelaerts, e.a. 

Naast het vaste aanbod zorgt Start it Fashion & Creative voor speciale workshops op maat van mode- en creatieve startups: een creatieve mindset vertalen naar een rendabel business model, financiering zoeken (en vinden) voor een creatieve startup, een (mode)merk verkopen in het buitenland,… Er gaat in het acceleratorprogramma ook veel aandacht naar het uitbouwen van een netwerk van andere startups en scale-ups, corporates, investeerders,… die een turbo kunnen zetten op de groei van startende ondernemingen.

Creatieve- en modestart-ups met een innovatief ondernemersidee kunnen zich tot 19 september kandidaat stellen voor het Start it Fashion & Creative acceleratietraject. Ze kunnen één jaar lang gratis gebruik maken van mentorschap, een uitgebreid netwerk, workshops en co-workingplekken. Kandidaten kunnen zich aandienen via de website startit.acceleratorapp.co.

Over stad Antwerpen
Stad Antwerpen wil innovatie en ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Niet alleen roept de stad regelmatig op om innovatieprojecten in te dienen rond thema's als digitalisering, circulariteit, gezondheidszorg en mode; ook wordt er ingezet op het coachen in het ondernemerschap en wordt het organiseren van businessnetwerking in Antwerpen ondersteund. ​
www.antwerpen.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com