Antwerpse start-up Bevoy plant ‘Belgisch Welzijnsbos’ door werknemers te laten bewegen

Week van het Bos | 9 tot 16 oktober 2022

Elke Van Hoof x Lothar De Keyne.jpg

Antwerpen, 7 oktober 2022 - Bevoy, de start-up die een wellbeing-applicatie ontwikkelde voor bedrijven, lanceert een actie die welzijn koppelt aan het klimaat. Met het ‘Belgisch Welzijnsbos’ laat Bevoy bomen planten voor elke gezondheidsinspanning die werknemers van deelnemende organisaties leveren. De actie kadert binnen ‘Week van het Bos’ (9-16 oktober) en wordt gesteund door organisaties zoals Go Forest, en mee gepromoot door Prof.Dr. Elke Van Hoof (VUB). “We willen in totaal 10.000 bomen planten”, klinkt het bij medeoprichter Lothar De Keyne. Bevoy maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België.

Twee vliegen in één klap 

Het welzijn van de Belg blijft de dalende trend volgen. Meer dan een op de vier inwoners geeft aan te leven met ten minste een chronische ziekte. Daarnaast heeft de helft van alle volwassenen overgewicht. Ook op mentaal niveau is er werk aan de winkel: in drie jaar tijd steeg het aantal burn-outs met 66%. Onze gezondheid wordt ook enorm sterk beïnvloed door de klimaatcrisis. Naast de hittestress zijn er meer allergieën, luchtweginfecties en fatale gevolgen van natuurrampen. Met het ‘Belgisch Welzijnsbos’ wil Bevoy zowel de gezondheids- als de klimaatcrisis aanpakken.

“Met Bevoy geloven we in ‘mens sana in corpore sano in planeta sano’. Het voortbestaan van onze planeet en onze gezondheid gaan hand in hand. Naar aanleiding van de Week van het Bos laten we bedrijven daarom zes weken lang gratis gebruik maken van de app, waarmee de werknemers hun inspanningen kunnen registreren. Elke behaalde mijlpaal resulteert in geplante bomen”, vertelt oprichter en CEO Lothar De Keyne.
“Op organisatorisch niveau wordt gedragsverandering vooral bewerkstelligd met negatieve maatregelen zoals taxatie en boetes. Met de Bevoy app willen we gezond leven aantrekkelijker maken door het te belonen”, zegt medeoprichter Christophe Ballet.

Gesteund door de wetenschap

Het ‘Belgische Welzijnsbos’ is niet het zoveelste nobele doel: de actie heeft ook een wetenschappelijk draagvlak. Verschillende onderzoeken toonden de voordelen van bomen al aan: luchtzuivering, filteren van water, herberging van miljoenen dieren en insecten,… Een recente studie van KU Leuven bewees zelfs het verband tussen grote stadsbomen en menselijke gezondheid. Het onderzoek bracht het groenbestand van het Brussels Hoofdstedelijk gewest gedetailleerd in kaart, en legde voor het eerst verbanden bloot met data over het gebruik van medicatie voor hart- en vaatziekten en mentale aandoeningen.

Lothar De Keyne en Elke Van Hoof
Lothar De Keyne en Elke Van Hoof
"Bevoy koppelt de aanwezigheid van bomen niet zomaar aan gezondheidsvoordelen: het is gewoon de realiteit. De positieve impact van bomen is zelfs nog groter dan we eerst dachten. Ik ben dan ook laaiend enthousiast over het Welzijnsbos”, laat Prof. Dr. Elke Van Hoof weten.
 
 

Inschrijven kan vanaf 9 oktober tot 31 december via www.welzijnsbos.be.

De actie zelf start op 1 januari.


Anne-Sophie Jonkers

Anne-Sophie Jonkers

Press contact, Start it @KBC

Over Bevoy ​
Bevoy is het bedrijf achter het gelijknamige platform, opgericht in 2020 door Lothar De Keyne en Christophe Ballet. De toepassing helpt organisaties om op een holistische, omvattende manier te investeren in werknemerswelzijn, door verschillende challenges te organiseren rond lichamelijke beweging en mentale gezondheid. Bevoy gebruikt hiervoor wetenschappelijke technieken zoals beloning, en werkt nauw samen met erkende vakexperts.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com