Belgisch bedrijf Bingli haalt €5,4M op in Series A-financiering om de groei van hun op AI gebaseerde slimme medische interview verder te versnellen

healthtech-start-up-bingli-verdedigt-belgische-kleuren-op-wk-ondernemen.jpg

Antwerpen, 3 oktober 2022 - Vandaag kondigde Bingli aan dat het €5.4 miljoen aan investeringen ontvangt van Capricorn Partners, White Fund en UCB voor de financiering van zijn expansie en productontwikkeling. Bingli is een snelgroeiend bedrijf in de digitale gezondheidszorg dat zich toespitst op het verbeteren van de klinische besluitvorming aan de hand van slimme vragenlijsten. Capricorn Partners heeft het initiatief genomen voor de financieringsronde via het Capricorn Digital Growth Fund en kreeg daarbij het gezelschap van White Fund, een privaat investeringsfonds gewijd aan MedTech, en UCB, een internationaal biofarmabedrijf.

Dankzij zijn slim medisch interview helpt Bingli professionals in de gezondheidszorg en zorgt het voor een betere operationele en klinische doeltreffendheid in tal van zorgkaders. Bovendien kunnen de oplossingen van Bingli het de patiënt aangenamer maken en diens toegang tot de zorgdiensten verbeteren, door het wegwerken van een eventuele taalbarrière en het inkorten van de wachttijden. Bingli zal de fondsen aanwenden voor de verdere ontwikkeling van klinisch relevante oplossingen, om zo het verzamelen van informatie te optimaliseren alsook het verwerven van inzichten in de gezondheidszorg, en om uit te breiden naar nieuwe markten, met de nadruk op Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De investeerders zijn ervan overtuigd dat het medisch consultatieplatform op basis van AI van Bingli een uniek instrument vormt voor ziekenhuizen en partners in de zorgsector om informatie nuttig aan te wenden en om de doeltreffendheid en de patiëntervaring te verbeteren, van vóór het stellen van de diagnose tot en met de opvolging van de behandeling.

Antoine D’Hollander, Investment Manager bij Capricorn Partners, merkt op: “Onze investeringsstrategie spitst zich toe op bedrijven die data omzetten in bruikbare inzichten door het gebruik van verklaarbare AI, en dat is precies wat Bingli doet. We zien dat Bingli een enorm potentieel in zich heeft, door het genereren van nieuwe gezondheidsinformatie en het gebruik ervan ter verbetering van de klinische resultaten en van de operationele doeltreffendheid. De manier waarop Bingli dokters helpt betere beslissingen te nemen en empathie terug te brengen in de zorg is de toekomst van hoe digitale innovatie in de gezondheidszorg moet worden gebruikt.”
Philippe Stas, lid van het Directiecomité van White Fund, zegt: “We weten dat de digitalisering van de gezondheidszorg een enorme uitdaging vormt, en er is nog werk aan de winkel, vooral in de ziekenhuizen. We waren onder de indruk van de door het bedrijf geboekte vooruitgang en wij denken dat het een essentieel onderdeel levert op het vlak van digitalisering.”
En Erik Janssen, Global Head of Digital Care Transformation bij UCB, merkt op: “We hebben de kracht en waarde van Bingli gezien bij de vroege identificatie en diagnose van patiënten in bijvoorbeeld zeldzame ziekten en reumatologie. Wij dragen graag bij aan de verdere groei van het product en het bedrijf, om patiënten te helpen om op een efficiëntere manier betere resultaten en ervaringen in hun zorgtraject te bereiken.”

Bingli’s kernmissie is een betere gezondheidszorg tegen lagere kost, met verbeterde resultaten voor patiënten en dokters. “We zijn vereerd dat deze ervaren investeerders ons willen vergezellen bij dit boeiend avontuur. We zijn heel trots op het vertrouwen dat zij stellen in Bingli’s topteam en in het groeipotentieel van Bingli. Dankzij hun specifieke knowhow en ondersteuning willen we ziekenhuizen en dokters helpen om de gezondheidszorg te verbeteren; bij elke vraag zetten we een stap vooruit,” zegt Tom van de Putte, medeoprichter en CEO van Bingli. Piet Van de Steen, medeoprichter en Chief Medical & Innovation Officer, voegt hieraan toe: “Als arts geloof ik dat AI ons kan helpen om betere beslissingen te nemen. Ik ben fier dat dit consortium ons aanmoedigt om ervoor te zorgen dat doktersbezoeken aangenamer worden en we tegelijkertijd de kwaliteit en de doeltreffendheid van de zorg verbeteren.”


Anne-Sophie Jonkers

Anne-Sophie Jonkers

Press contact, Start it @KBC

Bingli, het slimme medische interview

Bingli is het slimste medische interview op de planeet en helpt artsen betere consultaties te houden en patiënten betere resultaten te behalen.

• De chatbot van Bingli, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, stelt de patiënt 70-100% van de anamnestische vragen die de arts

zou stellen, vóór het eigenlijke persoonlijke bezoek, wat resulteert in een kwalitatievere en tijdsefficiëntere consultatie.

• We brengen empathie terug en helpen patiënten met hun voorbereiding en artsen met hun klinische besluitvorming.

• Bingli kan helpen om 30% van de consultatietijd te besparen, dankzij een voorbereide anamnese.

• Bingli zorgt voor meer kwalitatieve anamnestische informatie omdat patiënten thuis, in hun eigen taal, vragen kunnen beantwoorden zonder tijdsdruk.

• Met Bingli kunnen artsen de juiste zorg op het juiste moment toedienen, dankzij onze diagnostische algoritmen, die triage, rode vlaggen, prioriteiten en hulp bij besluitvorming ondersteunen.

• Bingli is de trotse winnaar van Deloitte‘s prestigieuze Rising Star award

Over Capricorn Partners

Capricorn Partners is een onafhankelijke Europese beheerder van durfkapitaal en aandelenfondsen, die investeert in innovatieve Europese ondernemingen met technologie als concurrentievoordeel. Het investeringsteam van Capricorn bestaat uit ervaren investeringsmanagers met diepgaande technologische expertise en een brede industriële ervaring. Capricorn Partners beheert de risicokapitaalfondsen Capricorn Sustainable Chemistry Fund, Capricorn Digital Growth Fund, Capricorn ICT Arkiv, Capricorn Health-tech Fund, Capricorn Cleantech Fund en Capricorn Fusion China Fund. Daarnaast is het de beheersmaatschappij van Quest for Growth, genoteerd op Euronext Brussel, en de investeringsmanager van Quest Cleantech Fund en Quest+, subfondsen van Quest Management SICAV, geregistreerd in Luxemburg.

Over White Fund

White Fund, opgericht in oktober 2019, is een investeringsfonds dat MedTech-bedrijven passende financieringsoplossingen en expertise wil bieden in de pre-market fase. Tot de investeerders van White Fund behoren private, publieke, lokale en nationale aandeelhouders met grote investeringscapaciteiten, zoals Noshaq, Ogeo Fund, SFPI-FPMI, Invest for Jobs en Finance&Invest. Brussels. White Fund verenigt ook belangrijke spelers uit de gezondheidssector, zoals CHU Liège en Solidaris, die het project ondersteunen en het initiatief toelaten gebruik te maken van hun netwerk van deskundigen. De voorbije 2 jaar heeft White Fund verschillende investeringen gedaan in België, doorheen de hele MedTech-sector (in toestellen, chirurgisch materiaal en digitale gezondheid).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com