Belgische start-up Artisan lanceert eerste matchmaking-platform voor creatieve samenwerkingen

Antwerpen, 8 december 2022 - Het matchmaking platform Artisan zorgt ervoor dat zelfstandigen, start-ups en KMO’s creatieve opdrachten kunnen uitbesteden aan studenten uit creatieve studierichtingen. Denk daarbij aan student-designers, muzikanten, dansers, schilders, copywriters enzovoort. Op enkele weken tijd heeft de start-up al meer dan 6 partnerschappen in de creatieve sector afgesloten, en meer dan 30 creatieve studenten gevonden die hun diensten aanbieden op het platform. Artisan maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België.

Thomas De Clerck, oprichter van Artisan: “Kleinere bedrijven hebben vaak niet de middelen om met grote agencies of professionele freelancers te werken voor creatieve opdrachten. Vaak kiest men als alternatief voor stagiaires, maar hen vinden en begeleiden is niet eenvoudig en bovendien tijdrovend. Artisan lanceert een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier om met creatieve talenten samen te werken, op korte of lange termijn. Onze focus ligt op samenwerkingen tussen bedrijven en studenten, maar ook particulieren zullen het platform kunnen gebruiken.”
Thomas De Clerck, oprichter Artisan
Thomas De Clerck, oprichter Artisan

Voor de studenten zelf is het een belangrijke eerste stap in het uitbouwen van hun artistieke carrière: ze kunnen hun portfolio uitbreiden en soft skills ontwikkelen, zoals klantcontact, ondernemerschap en projectmanagement. Dit zijn zaken die ze niet altijd meekrijgen tijdens hun opleiding. Een bijkomend voordeel is de financiële compensatie. De Clerck: “Onze missie is om van de creatieve sector een meer werkzekere sector te maken zodat creatieve studenten hun hart kunnen volgen en kiezen voor hun passie.”

Artisan onderscheidt zich vooral door de werking lokaal en niche te houden. Het matchmaking platform is bovendien simpel in gebruik: je maakt een profiel, je zoekt op locatie of categorie (design, fotografie, etc.), contacteert de student via de chatfunctie indien je interesse hebt in een samenwerking, en voert uiteindelijk de betaling uit. Omdat alle stappen - van communicatie tot betaling - op het platform kunnen gebeuren ziet Artisan er mee op toe dat elk project op een veilige en eerlijke manier verloopt. 

Meer informatie op www.artisanplatform.be 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com