Digitale bedrijfskantines van Gus Foods veroveren Belgische ondernemingen

Start-up haalt 750.000 euro op voor slimme koelkasten vol verse, lokaal geproduceerde maaltijden

Brussel, 5 juli 2022 - De klassieke bedrijfskantines zijn niet meer afgestemd op het hybride werken en de sterk schommelende kantoorbezettingen. De slimme koelkasten van Gus Foods zijn een flexibel en gezond alternatief: het aanbod speelt in op de aanwezige werknemers, die betalen met een mobiele app. Oprichters Pauline Geldof en Andreas De Ridder, die elkaar leerden kennen bij Delhaize, halen nu 750.000 euro groeikapitaal op om nog meer bedrijven van verse maaltijden te voorzien. Gus Foods werd opgericht in de schoot van accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België.

Veel bedrijven zijn sinds de coronacrisis overgeschakeld op hybride werken. Hun personeel werkt vaker thuis, de bezetting op kantoor is er één van pieken en dalen. Zo zijn de traditionele bedrijfskantines niet langer rendabel en sluiten ze steeds vaker de deuren. De werknemers die toch naar kantoor komen, moeten ‘s middags buitenshuis op zoek naar een lunch. Ze verliezen tijd, ze verliezen het sociaal contact met hun collega’s en ze zijn vaak overgeleverd aan ongezonde opties.

Gus Foods biedt een antwoord op die evolutie, legt mede-oprichtster Pauline Geldof uit. “Onze slimme koelkasten zijn gevuld met verse en gezonde maaltijden: yoghurt en fruit voor het ontbijt, gezonde snacks voor tussendoor, salades en zelfs avondmaaltijden die je mee naar huis kan nemen. Tijdens de coronacrisis zijn mensen zich meer dan ooit bewust geworden van het belang van gezonde, dicht bij huis geproduceerde voeding. We halen onze verse, gezonde maaltijden alleen bij lokale leveranciers en Belgische merken zoals Umamido en Les Filles.”

De koelkasten van Gus Foods zijn als het ware digitale bedrijfskantines. Ze zijn niet alleen slim omdat werknemers hun snacks en maaltijden rechtstreeks via de mobiele app betalen, maar ook omdat ze voedselverspilling tegengaan. Dankzij de voorspellende data die de koelkasten verzamelen, weet Gus Foods in elk bedrijf op welke dagen er het meeste volk op kantoor is en welke maaltijden het populairst zijn. Zo kunnen de koelkasten op het juiste moment met de juiste verse producten gevuld worden.

30.000 verse maaltijden

Gus Foods verkocht sinds de lancering begin 2021 al zo’n 30.000 verse maaltijden. Onder andere ManpowerGroup, Multipharma en Warehouses De Pauw gebruiken de slimme koelkasten. Met het concept ‘Room Service’ verzorgt Gus Foods ook catering tijdens vergaderingen en bedrijfsevenementen. 

De start-up schakelt nu nog een versnelling hoger. Onder andere Willem Delbare (ex-Teamleader) en het investeringsfonds Lino Ventura van de familie Lunt investeren samen 750.000 euro in Gus Foods. De verhuis naar een groter distributiecentrum is al afgerond. Gus Foods zal het groeikapitaal aanwenden om het team uit te breiden, om de technologie achter de slimme koelkasten verder te innoveren en om bedrijven een nog groter assortiment aan verse, gezonde maaltijden voor te schotelen. 

Pauline Geldof en Andreas De Ridder willen heel België veroveren, ook Luxemburg staat op de radar. De Ridder: “Mensen werken vaker thuis en komen nog maar een paar dagen per week naar kantoor om hun collega’s te ontmoeten. Die dagen willen ze dan ook optimaal benutten. De nood aan flexibele oplossingen is daarom nog nooit zo hoog geweest. Ook op het gebied van catering. Wij bieden ondernemingen een alternatief voor de vaak dure traditionele bedrijfskantines en we spelen in op de groeiende vraag bij werknemers naar gezonde maaltijden van kleinere, lokale leveranciers.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com