Gardeos wil wereldwijd gepatenteerde bouwtechnologie schalen via nieuw verdelersnetwerk

Halen, 23 november 2022 – Het jonge bouwbedrijf Gardeos, fabrikant van unieke tuinpaviljoenen, haalt 750.000 euro kapitaal op en lanceert een nieuw verdelersnetwerk voor hun wereldwijd gepatenteerde constructie-technologie. De investeringsronde betekent een volgende stap in de groeiplannen van de start-up. Gardeos maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België. ​ 

Gardeos is fabrikant van uniek ontworpen tuinpaviljoenen die kunnen dienen als poolhouse, tuinkantoor, buitensauna, tuinberging, en meer. Dankzij het modulaire bouwsysteem achter Gardeos, dat volledig “click-and-play” is, kunnen outdoorbedrijven op twee dagen tijd een hoogkwalitatief bijgebouw plaatsen, waar dat vroeger enkele weken tijd kostte. Meteen een welgekomen oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten in de bouwsector. Het systeem laat snelle, foutloze plaatsing toe door ver doorgedreven ontwikkeling op de verbindingsstukken. 

Thijs Dewindt en Bartel Rutten, Co-founders van Gardeos
Thijs Dewindt en Bartel Rutten, Co-founders van Gardeos

Gardeos haalt nu 750.000 euro op om zijn snelle groei verder door te zetten. Business angels, en ervaren ondernemers Tom Das en Emanuel Vanhemelen investeren in het jonge bedrijf. LRM stapte mee in het verhaal via een doorbraaklening. 

Tegen eind 2023 wil Gardeos in iedere Belgische provincie minstens twee verdeelpunten openen. Het team van Gardeos mikt daarbij op partnerschappen met bedrijven gespecialiseerd in outdoor, zoals zwembadbouwers, tuinaannemers en tuinarchitecten.

Oprichters Bartel Rutten en Thijs Dewindt: “We innoveren de markt van de kwalitatieve bijgebouwen. Vroeger had je twee keuzes: zelf iets goedkoop timmeren dat na de eerste vorst krom trekt, of het klassieke bouwtraject met architect en aannemer. Een bijgebouw aan bouwkwaliteit was daardoor voor de meeste mensen onbereikbaar. Dankzij Gardeos tuinpaviljoens hopen we uniek ontworpen bijgebouwen toegankelijk te maken.” 

Het ontwerp van het systeem begon in 2018, sinds 2020 is het wereldwijd gepatenteerd. Dankzij dit patent is Gardeos uniek in de markt. 

Geïnteresseerde verdelers kunnen bij Gardeos terecht vanaf 18 November.


Thijs Dewindt

Thijs Dewindt

Co-founder, Gardeos

Over Gardeos

Het Limburgse bedrijf Gardeos plaatst tuinpaviljoens aan bouwkwaliteit, gaande van een eenvoudige tuinberging, tot tuinkantoren en poolhouses. Dit doet het op basis van een eigen ontworpen bouwsysteem. De onderneming zag hoe sinds covid werk en privé steeds meer door elkaar liep, en probeert met haar tuinpaviljoens een plaats van rust te creëren in de Vlaamse tuinen. 

In 2022 opende Gardeos een eigen vestiging in Halen, maar de producten zijn vanaf 2023 ook verkrijgbaar via hun verdelernetwerk.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Neem contact op met

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com