Kant-en-klare bouillons van Brouillon zorgen deze winter voor verwarming

Untitled design (21).png

13 oktober 2022, Sint-Gillis - Brouillon biedt kant- en klare, vloeibare, gezonde bouillons die als basis dienen voor een maaltijdsoep. Gemakkelijk om thuis snel een gezonde maaltijd te bereiden op 15 minuten. Brouillon is naast de webshop beschikbaar in 35 fysieke winkels in Vlaanderen en Brussel. De start-up wil nu opschalen naar heel België.

Kaatje Boury, oprichtster van Brouillon: “In Azië is men al eeuwen mee met de helende en hartverwarmende functie van maaltijdsoepen zoals ramen of currysoepen. Het aanbod Aziatische restaurants en ramen bars zijn ook niet meer weg te denken in onze contreien. Om als consument zelf echter zo’n kom hete soep op basis van een goede bouillon op tafel te toveren ben je er vaak aan voor de moeite; je hebt niet alleen enorm veel tijd én energie, maar ook een allegaartje aan ingrediënten nodig.”
Kaatje Boury, oprichtster van Brouillon
Kaatje Boury, oprichtster van Brouillon

Klassiek bevat een bouillon uit de winkel veel suikers, zouten en bewaarmiddelen, die slecht zijn voor de gezondheid. Brouillon is echter gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en een grote hoeveelheid groenten. De bouillon bevat tot 20 keer minder zout en suikers dan de traditionele bouillons, en geen artificiële ingrediënten (bewaarmiddelen, smaakversterkers,...). Na uren op het vuur gestaan te hebben zoals de traditie betaamt, wordt de bouillon afgekruid en verpakt in bokalen.

Thuis kan de consument een maaltijdsoep maken door de bouillon op te warmen, noedels/pasta/rijst, groenten en eventueel vlees/vis toe te voegen en af te werken met toppings zoals verse kruiden, spicy olie of lente-ui. Zoals de naam verklapt, de consument maakt z'n eigen brouillon, wat creatief probeersel betekent in het Frans.

Brouillon is vandaag verkrijgbaar in drie smaken:

  • Italian Tomato: een klassieke veganistische bouillon waaraan tomaten en basilicum worden toegevoegd zodat het de perfecte basis is voor een gezonde bolognaisesoep, tomatenrisotto, Midden-Oosterse stoofpotjes, Minestrone,...
  • Miso Mushroom: een Japans geïnspireerde veganistische bouillon op basis van champignons, miso en gedroogd zeewier. Een ware umami bom om in no time eigen ramensoep thuis te maken.
  • Yellow Curry Coco: een klassieke kippenbouillon die aangelengd wordt met een heerlijke home made currypasta en kokosmelk. Zo vormt het de basis voor Thaïse currysoepen zoals Tom Kha Gai.
 
 

De bouillons zijn vanaf 7.90 euro voor een bokaal voor 2 personen verkrijgbaar via de webshop van Brouillon en via meer dan 35 supermarkten en delicatessenzaken in Vlaanderen en Brussel. Brouillon prospecteert momenteel om bijkomende winkelpunten in supermarkten en delicatessenzaken te vinden. 

Brouillon is opgestart in februari 2022 en verkocht ‘onder de radar’ al meer dan 2.000 liter gezonde bouillon in Vlaanderen. De start-up is nu klaar om op te schalen naar heel België, met de hulp van Start it @KBC. Tegen eind 2022 wil Brouillon 50 winkelpunten bedienen en haar potjes in elke voorraadkast zien.

Persdossier Brouillon 2022

PDF - 6.2 Mb

Anne-Sophie Jonkers

Anne-Sophie Jonkers

Press contact, Start it @KBC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com