Keuzestress bij 1 september: Zazou helpt ouders met het kiezen van de geschikte hobby voor hun kinderen

rechten vrij foto 2 Zazou.png

Oostende, 1 september 2022 - De start-up ZazouGroup lanceert een online platform vol activiteiten voor kinderen. Het doel daarbij is om ouders een compleet overzicht te geven van het lokaal aanbod. Door het uitgebreide en gevarieerde aanbod is het voor ouders vaak moeilijk een overzicht te bewaren en een slimme keuze te maken. Daar komt nu dankzij het nieuwe online platform “Zazou” verandering in. 

Het is een jaarlijkse traditie. Bij de start van het nieuwe schooljaar organiseren tal van organisaties, van sportclubs tot jeugdbewegingen, gratis proeflessen of startdagen. Zeer aantrekkelijk, maar voor ouders is het niet altijd overzichtelijk wat er juist allemaal doorgaat.

Nathan Blondé, founder van de ZazouGroup: “Uit eigen onderzoek stelden we vast dat kinderen maar al te vaak bij een hobby belanden die hun ouders deden, hun vriendjes doen of een hobby die net veel media-aandacht kreeg. Zo hadden we na de olympische spelen een ongeziene piek bij de turnclubs vanwege het Nina Derwael-effect. Deze drie redenen zijn niet gebaseerd op de intrinsieke kwaliteiten en belevingen van het kind zelf. Gevolg: heel wat kinderen stoppen vroegtijdig met het uitoefenen van hun hobby.”

Daarom ontwikkelde ZazouGroup een online platform dat ouders, ondanks het zeer gevarieerd aanbod, toch een compleet overzicht geeft. Op die manier kunnen ze hun kinderen verschillende hobby’s eerst laten ontdekken en beleven alvorens voor een hobby te moeten kiezen.

Nathan Blondé, oprichter ZazouGroup
Nathan Blondé, oprichter ZazouGroup

Win-win

“Naast de ouders kunnen ook de clubs hier hun voordeel mee halen” zegt Nathan Blondé. “Tijdens ons pilootproject stelden we vast dat clubs zich dankzij ons platform zichzelf in de kijker kunnen zetten en hiermee nieuwe leden kunnen werven. Daarbij zorgen we vaak ook voor een kwalitatievere instroom omdat kinderen en ouders via het platform bewust kiezen voor hun club. Een win-win situatie”, besluit Nathan Blondé. 

Registreren is gratis

Zowel ouders als organisaties kunnen zich gratis registeren op het platform. Ouders kunnen dit doen via app.zazou.be. Na het registeren kunnen ze hun gezinsaccount aanmaken en zich gemakkelijk inschrijven voor tal van activiteiten in de buurt. Clubs kunnen zich registreren door een mailtje te sturen naar [email protected]. Na een kwaliteitscontrole kunnen ze al hun activiteiten op het platform zetten. 

 
 

Beschikbaar in heel Vlaanderen

ZazouGroup rolde haar platform succesvol uit tijdens het pilootproject in Oostende en omstreken. Het platform telt nu een 1000-tal gezinnen en 40 organisaties. De start-up wil tegen eind 2022 activiteiten over heel Vlaanderen aanbieden. Daarbij werd ZazouGroup toegelaten in het programma van Start it @KBC, de grootste start-up accelerator van België, en Netwerk Ondernemen.

Het team van ZazouGroup
Het team van ZazouGroup

Anne-Sophie Jonkers

Anne-Sophie Jonkers

Press contact, Start it @KBC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com