Laadpalenbedrijf Pluginvest haalt 350.000 euro op in Corona-tijden

Charging-as-a-service en ontzorging voor transitie naar duurzame mobiliteit

Antwerpen. Het Antwerpse Pluginvest heeft midden in de corona tijden 350.000 euro opgehaald. De jonge scale-up is gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Met de kapitaalverhoging wil Pluginvest haar positie in de groeiende markt van elektrische wagens versterken. Pluginvest zet met de investering in op het uitbouwen van partnerships met autodealers, leasingmaatschappijen en immo ontwikkelaars.

Sander Hereijgers, oprichter en CEO van Pluginvest, is al meer dan 10 jaar actief als projectingenieur in de energiesector. Hij werkte onder andere mee aan de ontwikkeling van de windmolenparken in de Antwerpse haven. In 2016 richtte hij Pluginvest op.

“We hebben met Pluginvest de voorbije jaren al een mooi verhaal geschreven”, vertelt Sander Hereijgers. “We plaatsen elektrische laadpalen bij bedrijven en werknemers, maar het gaat veel verder dan dat. Met bijhorende diensten ontzorgen we onze klanten in de transitie naar duurzame mobiliteit. De keuze voor elektrisch rijden is vaak eenvoudig voor de chauffeur, maar voor de werkgever of fleet manager zijn er vaak nog specifieke vragen. Pluginvest zet zeer sterk in op ontzorging. Via een maandelijkse Charging-as-a-Service renting formule maken we deze overstap laagdrempelig en blijven we de klant ook na de installatie ondersteunen voor onderhoud, facturatie en smart grid toepassingen.”

Sinds de oprichting werd Pluginvest begeleid door experts van accelerator Start it @KBC. Om verder door te groeien in de snel ontwikkelende markt van elektrische wagens klopte Pluginvest ook aan bij BAN Vlaanderen

“De coronasituatie was natuurlijk een onvoorzien element op het einde van de kapitaalsronde met onze investeerders”, zegt Sander Hereijgers, “maar het vertrouwen bij alle partijen was groot. De lagere milieu-impact, de kostenbesparing en het hogere rijplezier dat gepaard gaat met elektrisch rijden, zorgen voor een niet te stoppen transitie.”

De nieuwe aandeelhouders zullen niet enkel kapitaal, maar ook hun netwerk ter beschikking stellen. Daarnaast treedt ook Karel Cardoen toe tot de raad van bestuur. Hij is gekend als de ondernemer en CEO achter de gelijknamige autosupermarkten, die hij enkele jaren geleden verkocht. Vandaag is hij voornamelijk actief als projectontwikkelaar.    

 

/////

 

Over Pluginvest

Pluginvest is een Belgische scale-up gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens voor bedrijven en werd opgericht in 2016. Met hun producten Charge@Work, Charge@Home en Charge@Public genieten bedrijven van een totaaloplossing. Naast de ontzorging voor, tijdens en na de installatie van de hardware, levert Pluginvest via zijn slimme laadstations ook allerlei diensten op het vlak van beheer, facturatie, publieke uitbating en smart grids. Door zijn onafhankelijkheid (t.o.v. energieleverancier en hardware-type) kan Pluginvest aan de klant steeds de beste oplossing aanbieden en wordt bedrijfszekerheid ook op lange termijn gegarandeerd.

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.Meer info: https://startitkbc.prezly.com/

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes. BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto 'a Wise Deal with Wise Money' werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap. 

BAN Vlaanderen kan rekenen op de expertise en steun van een bijzonder sterk nationaal en internationaal netwerk van business angels, succesvolle ondernemers en ondernemende financiers. De ultieme doelstelling is steeds om tot de beste overeenkomst te komen tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds. BAN Vlaanderen telde eind 2019 ruim 200 investerende leden (waaronder ook enkele VC-fondsen) en presenteerde een 100-tal geselecteerde projecten.

Contact BAN Vlaanderen: 
Dhr. Reginald Vossen
+32 11 87 09 11
[email protected]
Voor meer informatie en contact media PR & Communication:
Benita Dreesen
+32 498 12 600
[email protected]

 

 

Sander Hereijgers

CEO, Pluginvest

Nathalie Claessens

Perscontact, Start it @KBC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com