Modeplatform Dressr lanceert eenmalige verhuur van kleding en accessoires voor gelegenheden

dressr_showroom.jpg

Antwerpen, 5 december 2022 - Dressr, het Belgische kledingverhuur platform, maakt vanaf nu eenmalig huren van kleding en accessoires uit hun collectie van duurzame modemerken mogelijk, bovenop hun populaire abonnementen. Hiermee biedt Dressr elke vrouw een nieuwe manier om premium gelegenheidskleding gedurende tien dagen te huren, in plaats van te kopen. Hiermee wil Dressr een oplossing bieden voor de miljoenen stuks single-use kleding die jaarlijks worden gekocht ​ maar na een enkele draagbeurt nooit meer het daglicht ​ zien.

Oprichter Caroline Baeten zegt: “Met meer dan 50 modemerken en designer labels hebben wij zo ongeveer België's grootste collectie van duurzame mode verzameld. Door nu ook eenmalige verhuur aan te bieden, willen wij meer vrouwen toegang bieden tot onze fantastische outfits. Zo kunnen ze het huurmodel voor kleding op een laagdrempelige manier uitproberen.”
Caroline Baeten, Founder & CEO Dressr
Broek - Conscious Antwerp, Shirt - JANUE
Caroline Baeten, Founder & CEO Dressr
Broek - Conscious Antwerp, Shirt - JANUE

De implementatie van eenmalige verhuur werd gesteund door Stad Antwerpen in het kader van de Call Innovatie in mode en design. De Stad kende begin november een subsidie toe aan Dressr om dit project mogelijk te maken.

Sinds 2021 biedt Dressr, opgericht in de schoot van start-up accelerator Start it @KBC, modeartikelen van lokale designers te huur aan. Abonnees kunnen twee tot vier stuks uit de collectie huren voor een onbeperkte periode en onbeperkt ruilen voor andere items uit de catalogus. Deelnemende merken ontvangen een vergoeding voor verhuurde modeartikelen en bereiken zo een nieuw klantensegment.

Niet duur, wel duurzaam

Het huren van premium, duurzame kleding is niet alleen beter voor de planeet, maar ook een betaalbaar alternatief. Vrouwen geven gemiddeld minimaal 80 euro uit voor een jurk voor een bruiloft. Wie er iets bijzonders wil of voor duurzaamheid kiest zal vaak veel betalen voor een aankoop van één item, dat veel goedkoper gehuurd kan worden.

Trench coat - Mona Wie, Top - Studio AMA, ​
Broek - Mon Col Anvers, Juwelen - Nele Decorte
Trench coat - Mona Wie, Top - Studio AMA, ​
Broek - Mon Col Anvers, Juwelen - Nele Decorte

Als verdere stap in de missie om het dragen van designer kleding mogelijk te maken op een duurzame, eerlijkere manier, levert verhuur voor gelegenheden ook een sterke bijdrage aan een circulair fashion systeem. Huren is een alternatief voor het aankopen van een item dat later nauwelijks of niet gedragen wordt. En de impact hiervan is niet te onderschatten. Er worden bijvoorbeeld jaarlijks meerdere miljoenen stuks kleding gekocht voor gelegenheden zoals evenementen, vakanties of bruiloften, die na één draagbeurt textielafval worden. 

Snel, simpel en gemakkelijk

"Gelegenheidskleding wordt vaak gekocht voor belangrijke momenten in het leven. En met de eenmalige verhuur van kleding biedt Dressr vrouwen de kans op unieke outfits en bijzondere kleding, zonder steeds iets nieuws te moeten kopen", zegt Baeten. 
Jumpsuit - Mon Col Anvers, Schoenen - Elegnano
Jumpsuit - Mon Col Anvers, Schoenen - Elegnano

Je kunt in Dressr’s diverse collectie van duurzame modemerken je perfecte kledingstuk of accessoire kiezen en heel eenvoudig met de one-time-rental optie bestellen. De items worden binnen een werkdag verzonden, en huurders kunnen hun outfit tot tien dagen na de dag van levering dragen. Na afloop van de huurperiode kan je de outfit gewoon met het retourlabel terugsturen, of de huurperiode verlengen. Wie zijn outfit toch wil kopen, ontvangt de al betaalde huurprijs als korting.

Nieuwe Showroom

Dressr opent elke week de deuren op woensdagnamiddag. "Op vraag van onze klanten openen we wekelijks onze showroom, zo kunnen onze klanten kleding komen ruilen en nieuwsgierigen langskomen en het concept en de kleding leren kennen", zegt Caroline Baeten. Ook de mogelijkheid om kleding te passen is belangrijk voor een deel van de klanten. De showroom is gevestigd te Vredebaan 90, Mortsel en er is parking beschikbaar.

Sweater - Conscious antwerp
Sweater - Conscious antwerp

Dressr geschenkbox

De Dressr geschenkbox bevat een waardebon voor Dressr. Deze kan gebruikt worden voor een abonnement, eenmalige verhuur of de aankoop van een artikel. Het perfecte geschenk voor iedereen de van duurzame mode houdt. Voor 39 euro, 79 euro en 119 euro kan je een box kopen. 


Caroline Baeten

Caroline Baeten

Founder & CEO, Dressr

Over Dressr
Dressr is het Belgisch platform dat modeliefhebbers en meer dan 50 duurzame kledingmerken samenbrengt om kledingverhuur als toekomstbestendig model op grote schaal te realiseren. Leden kunnen gaan voor een doorlopend abonnement, of kiezen voor 10-daagse huurperiode voor een gelegenheid. Met een focus op gebruik in plaats van bezit heeft de verhuur van designer items een positieve ecologisch impact.

Contactinformatie
Consumenten kunnen terecht op www.dressr.be om een abonnement te nemen. Modelabels vinden op deze website meer informatie over een samenwerking met Dressr.
Showroom te Vredebaan 90, 264 Mortsel, open op woensdagnamiddag van 13u tot 17u.

Volg ons op
Instagram https://www.instagram.com/dressr.be/
Facebook
https://www.facebook.com/dressrbe-101301351859807
LinkedIn
https://www.linkedin.com/company/dressr/

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com