PŌW lanceert gezond vegan alternatief voor klassieke eiwit blends

BEAUTYSHOT_BERRY copy.jpg

Antwerpen, 3 juni 2022 - Het maken van gezonde keuzes zou geen opgave mogen zijn. Daarom ontwikkelden Julie Van Breedam en Laura Boone met PŌW het perfect evenwichtige tussendoortje. PŌW blends combineren de lekkere frisheid en snelheid van een sapje of smoothie, met een bom aan vitaminen, eiwitten en vezels. Water toevoegen, goed schudden en klaar. Snel, eenvoudig én lekker. PŌW maakt sinds maart 2022 deel uit van accelerator Start it @KBC, de grootste start-up community van België. ​

Als je de vraag stelt of mensen gezonder willen eten, dan zegt het merendeel volmondig ja. Waarom doen we het dan niet? 

Er bestaan veel misverstanden rond gezonde voeding en nog al te vaak zien we het als iets ‘wat moet’ en niet noodzakelijk prettig is. Uit een rapport van de Hoge Gezondheidsraad blijkt dan ook dat amper 5% van de Belgische bevolking elke dag voldoende groenten eet en slechts 9% voldoende fruit. Ook wat betreft het eten van vezels scoren we bijzonder laag. Om je zowel fysiek als mentaal fit en energiek te voelen, is het nochtans essentieel dat je elke dag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zeker in drukke en stressvolle periodes. Net daar wil PŌW je dus bij helpen, met vegan eiwit blends die zorgvuldig zijn samengesteld om bij te dragen tot een gezonde levensstijl. 

Julie Van Breedam & Laura Boone, oprichtsters PŌW
Julie Van Breedam & Laura Boone, oprichtsters PŌW

Met PŌW krijg je per portie zo’n 150 gram aan groenten en fruit binnen dankzij het gebruik van gevriesdroogde poeders. Door het proces van vriesdrogen meteen na het oogsten blijven de vitaminen en mineralen quasi volledig intact. De poeders hebben zelfs vaak een hoger gehalte vitaminen en mineralen dan fruit of groenten die je vers in de winkel koopt. Per portie krijg je ook bijna 12 gram vezels binnen. Dat is 2 tot 3 maal zoveel als bij de bestaande alternatieven op de markt. PŌW bewijst zo dat een gezonde levensstijl en het maken van gezonde keuzes geen opgave hoeft te zijn. 

“Veel merken van eiwitpoeders en snacks beweren gezond te zijn, maar vallen snel door de mand wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt. Ze zijn doorgaans veel te zoet, artificieel en zitten voedingsgewijs simpelweg niet juist in elkaar”, aldus Julie Van Breedam, erkend diëtiste gespecialiseerd in sportvoeding en diabetes en medeoprichter PŌW.
“We waren allebei eigenlijk teleurgesteld in het huidige aanbod van (vegan) eiwitpoeders en snacks. Omdat we geen enkel product vonden met de optimale nutritionele samenstelling, hebben we beslist om het zelf te ontwikkelen.” ​ vertelt Laura Boone, medeoprichter PŌW.

Energieboost zonder suikerdip

Vandaag biedt PŌW twee smaken aan: de Berry Burst en de Lean Greens. Beide blends zijn 100% natuurlijk en vrij van toegevoegde suikers, zoetstoffen of bewaarmiddelen. Koud water of plantaardige melk toevoegen, goed schudden en je ideale tussendoortje is klaar.

Julie Van Breedam: “Met onze blends krijg je een echte energieboost en een betere mentale focus en dit alles zonder de beruchte suikerdip. Dit is te danken aan de juiste combinatie van eiwitten, groenten en fruit, vezels en gezonde vetten. Ze houden je lange tijd verzadigd zonder een opgeblazen of zwaar gevoel te geven. Ze zijn dus niet enkel een ideale aanvulling na het sporten, maar ook het perfecte tussendoortje tijdens een drukke werkdag. Het feit dat onze klanten dit steeds opnieuw bevestigen is voor ons de beste motivatie om verder te doen!”  
“Onze blends zijn in de eerste plaats het perfecte antwoord op hetgene waar wij zelf behoefte aan hadden. Nu deze trein is vertrokken zitten we natuurlijk boordevol ideëen om uit te breiden. Zo doen we momenteel testrondes met een nieuw product en zijn we volop aan het onderzoeken hoe we snel kunnen groeien”, zegt Laura Boone. ​ 

PŌW blends zijn online te koop via www.pow-nutrition.com


Perscontact

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com