Start-ups WinWinner en Wonky vallen in de prijzen op de Gentrepreneur Awards 2017

Gent - Het ondernemerschap bij jongeren in Gent blijft groeien!  Daarom reikt Gentrepreneur naast de prijs voor ‘Gentse Student-ondernemer’ voor het eerst ook vier bijkomende awards voor ondernemende jongeren en studenten uit. WinWinner en Wonky, start-ups van accelerator Start it @kbc, ontvingen woensdagavond de awards voor ‘Geduchte Groeier’ en ‘Duurzame Duizendpoot’, respectievelijk uitgereikt door Jeroen De Wit (Teamleader) en Yves De Moor (Moor&Moor). 

Winwinner: geld vinden dankzij Taxshelter
Matthias Browaeys en Aelbrecht Vandamme  van WinWinner zorgen ervoor dat startende ondernemingen gemakkelijker aan financiering geraken. Zij zijn gespecialiseerd in het gebruik van de Winwin-lening en de tax shelter voor ondernemingen, maatregelen die de drempels voor investeringen door de zogenaamde 3F (friends, family en fans) gevoelig verlagen.

“Als matchmakingplatform voor jonge ondernemers en particuliere investeerders zijn wij het voorbije jaar inderdaad sterk gegroeid, zowel in mankracht als in reputatie en impact. We hebben al meer dan 1 miljoen euro spaargeld gemobiliseerd naar startende ondernemingen.”

Wonky:  duurzaam met geredde groenten
“Duurzame Duizendpoot” Helena Gheeraert gaat met Wonky voedselverspilling tegen door lekkere dips te maken van nog perfect eetbare groenten die anders zouden worden weggegooid.
Hun groentendips vormen een gezond aperiefhapje of een smakelijke snack. Samen met grote bedrijven uit de voedingsindustrie heeft Wonky tot nu toe al bijna 1.000 kilo groenten 'gered' van verspilling. Hun aantal verkooppunten in Vlaanderen breidt stelselmatig uit.

“Door op een originele en positieve manier de strijd aan te binden met vermijdbaar afval dragen we ons steentje bij tot een meer duurzame samenleving. We broeden nu ook op formules om de voedselbanken dichter bij ons project te betrekken”.

Publieke erkenning motiveert start-ups
Naast Wonky en WinWinner stonden  er nog drie bedrijven uit de Gentse hub van Start it @kbc op het podium: Friends and Fools (avontuurlijke toerismeconcepten), Matti (een interactieve mat voor revalidatie en kinesitherapie) en Front Row (een innovatief handtassenlabel) .

Katrien Dewijngaert, co-founder van Start it @kbc:  “Onze hartelijke felicitaties aan alle deelnemende start-ups, en uiteraard aan winnares Ellen Bruyninckx met haar winnend concept Inrol. Awards betekenen een publieke erkenning die start-ups sterk motiveren en hen met nieuwe klanten en investeerders in contact brengen. Dat moedigen we met Start it graag aan, want we zien elke dag hoe belangrijk die contacten zijn voor startende ondernemingen.”

Start it @kbc bracht de deelnemende start-ups vanavond dan ook met de nodige stijl - in een limousine - naar de Gentrepreneurs Awards in de Handelsbeurs. Volg hen hier:

Over Gentrepreneur Awards
www.gentrepreneur.gent  is sinds midden vorig jaar de opvolger van  Student Ghentrepreneur.  Het is een lanceerplatform, een netwerk en een eerste adviserende aanspreekpunt voor ondernemende jongeren tussen de 18 en 25 jaar en studenten in Gent. De Gentrepreneur Awards 2017 werden woensdagavond 3 mei uitgereikt.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com