Transactiekosten van parkeerapps schieten omhoog: tot 107% duurder

Founders Charleroi 1.jpeg

Brussel, 15 september 2022 - De transactiekosten van mobiele apps om te betalen voor straatparkeren, zijn dit jaar gemiddeld met bijna 40% gestegen. Een record! Uitzondering op de regel: Seety, een Belgische scale-up die de parkeerervaring wil verbeteren.

Inflatie en energieprijzen breken momenteel records en verminderen dag na dag de koopkracht van de Belgen. Sommige parkeerapps hebben van de huidige situatie geprofiteerd om hun transactiekosten tot ver boven de inflatie te verhogen. 

 
 

In 2022 kenden de transactiekosten, die aan de gebruiker gefactureerd worden bovenop de prijs van de parkeersessie, een ongekende stijging van gemiddeld 40%. Ze kunnen nu een supplement van meer dan 15% op de parkeerprijs betekenen. 

Hier is een overzicht van de transactiekosten van de belangrijkste parkeerapps in België en hun stijging in 2022: 

  • EasyPark: 15% bovenop de parkeerprijs met een minimum van € 0,29 (+107% in 2022)
  • 4411: € 0,35 per sessie (+40% in 2022) 
  • Parkmobile: € 0,39 per sessie (+30% in 2022) 
  • Yellowbrick: € 0,35 per sessie (+17% in 2022) 
  • Seety: 100% gratis in Antwerpen en Charleroi en € 0,2 per sessie in Brussel (+0% in 2022)
Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux, cofounders van Seety
Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux, cofounders van Seety

De enige uitzondering op de regel is dus Seety. Geconfronteerd met deze zorgwekkende economische en sociale situatie heeft de Belgische scale-up zich ertoe verbonden zijn transactiekosten niet te verhogen. Seety maakt deel uit van Start it @KBC, de grootste start-up accelerator van België.

Al meer dan 1 Belg op 2 gebruikt parkeerapp

Betalen voor parkeren op straat via een mobiele app is sneller (in 2 klikken), erg handig (geen wisselgeld nodig), flexibeler (geen verplaatsing nodig om een sessie te starten of te verlengen) en vaak goedkoper dan aan de parkeerautomaat (dankzij de betaling per minuut). Meer dan 1 Belg op 2 gebruikt deze betaaloplossingen intussen al. 

Hier vind je een prijsvergelijking van parkeerapps voor de belangrijkste Belgische steden.Anne-Sophie Jonkers

Anne-Sophie Jonkers

Press contact, Start it @KBC

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Start it X

Start it X is het grootste Belgische ecosysteem dat ondernemingen helpt bij innovatie en groei. De community herbergt volgende business units: Start it Accelerate, Start it Academy, Start it Expand, Start it Hubs en Start it Ventures.

Start-ups, scale-ups, intrapreneurs binnen grote bedrijven en corporates die willen innoveren en accelereren kunnen bij Start it X rekenen op een netwerk van ervaren mentoren, ondernemers, tonnen expertise en bewezen methodes. 

De community achter Start it X werd in 2014 opgericht door Lode Uytterschaut. Het ecosysteem is met meer dan 2.000 ondernemers en mentoren actief in België (Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Luik), de Verenigde Staten (New York), Hongarije (Boedapest en Gyor) en Tsjechië (Praag). Start it X is tevens de organisatie achter accelerator Start it @KBC, het grootste startup netwerk in België.

Meer informatie vindt u op www.startit-x.com.

Persdossier Start it X
Persdossier Start it Accelerate

Contact

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen

+32 3 830 10 37

[email protected]

startitx.com